Lucy Filmi

Lucy Filmi Fragmanı İzle; Konusu, Replikleri, Yorumları Oku. İMDB Puanı 6,4 olan film Zamanda Yolculuk konusuyla Bilim Kurgu türündedir.

İçerdiği Bilimsel Terimler: Zamanda Yolculuk
Türü: Bilimkurgu, Aksiyon, Fantastik
İMDB Puanı: 6,4
İzleyebileceğiniz Platformlar: Digiturk , Netflix
Başrol Oyuncuları: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-sik Choi
Yazar: Luc Besson
Filmin Yönetmeni: Luc Besson
Filmin Süresi: 89 dakika
Vizyon Tarihi: 2014

Lucy Filmi Konusu

Lucy Filmi, yazar ve yönetmen Luc Besson’un kadın kahramanlara olan sevgisini, insan beyninin fantastik güçlerine yeni bir ilgi ile aksiyon dramalarında birleştirdiği iddialı bir film. Lucy’yi “felsefi bakış açısına sahip eğlenceli bir film” olarak tanımlıyor.

Scarlett Johansson, Taipei’de yaşayan Amerikalı bir öğrenci olan Lucy’yi canlandırıyor. Sorun, erkek arkadaşı tarafından kilitli bir bavul teslim etmeye zorlandığında başlar. İçinde ne olduğu hakkında hiçbir fikri yok ve onu barbar bir Koreli haydut Jang’a teslim etmek zorunda. Çanta, sadece yüksek bir verim vermekle kalmayıp aynı zamanda beyni artıracak güçlü bir ilaç olan dört paket CPH4 içerir. Koreli haydutlar tarafından vücudunun içine kurye olması için yerleştirilen CPH4 paketi patladığında Lucy’nin beyni güçlenir ve aniden yeni zihinsel, duyusal ve fiziksel güçlere sahip olur.

Lucy filminin temeli, insan beyninin gerçek kapasitesinin sadece yüzde 10’unu kullandığı teorisine dayanıyor.

Lucy  Filmi  Yorum / Eleştiri

Bilim Gemisi ve Ekşi Sözlük tarafından yapılan yorum ve eleştiriler:

Bilim Gemisi Yorum – Eleştiri

Lucy filminde, algının ve gerçekliğin doğası üzerine çok fazla uyumsuzluk var: Hepimiz Lucy’nin kontrol edebileceği hücrelersek, bizi insan olarak ayıran nedir?

Lucy filminde yaşamın bize 1 miyar yıl önce verildiği söyleniyor. Halbuki Dünya üzerindeki yaşamın ortalama  4, 4.2 milyar yıl önce başladığını biliyoruz. Yapılan bu hata filmde sürekli tekrarlanıyor.

Lucy filmi, insanların aslında beyninin sadece % 10’unu kullanabildiği teorisi üzerinden hareket ediliyor.  Bu aslında uzun zamandır söylenegelen kentsel bir efsanedir. İstatistiklere göre, Amerikalıların neredeyse% 65’i bunun doğru olduğuna inanıyor. Gerçekte ise insanlar beyninin % 100’ünü kullanırlar. Daha önceleri de normal bir insan beyninin %3,5’unu Albert Einstein ise %10 unu kullanıyor diye asılsız, doğru olmayan iddialardan bulunulmuştu.

 Ekşi Sözlük Yorum – Eleştiri

SPOİLER!

Filmin sonunda Lucy yüzde yüze ulaşınca Hallacı Mansur gibi ‘’enel hak dedi. ” ben her yerdeyim ” ne demek? Yani filmin son mesajı şuydu bence : eğer beynimizin yüzde yüzünü kullanabilirsek Tanrı oluruz ve Morgan Freeman’ı da peygamberi seçerek ona kitabını usb bellek olarak iletti.

(sedat sedat)

SPOİLER!

Gerçektir değildir falan da, hücrelerin bilgisini aktarma meselesi bence basit ama vurucu bir tespitti.Yönetmen ikinciyi çekelim diyoruz ama nasıl çekeceğiz vallaha ben de bilmiyorum şeklinde açıklamalar yapmış, epeydir de ses yok.

(kesyapistirmikelanj)

Bence değeri tam anlaşılamamış eşsiz bir bilim kurgudur. Filmdeki pek çok sahne gerçek bilimsel veriler baz alınarak yapılmıştır. Kuantum dünyasının mucizeleri yapay zekaya dönüşen Lucy üzerinden anlatılmıştır. Hayran kaldığım filmlerden.

(mustafaozgunyilmaz)

SPOİLER!

En güzel olay Lucy’nin kapasitesi arttıkça daha rasyonel olmaya başlaması. Demek ki bilgi insanı duygusallıktan ayırmaya başlıyor.

(hakiki karbonhidrat)

Lucy Filmi Replikleri

Lucy  Filmi Repliklerini sizler için derledik:

Zaman, var oluş nedenimizdir, tek gerçek ölçü birimidir. Maddeye varlığını zaman verir. Zaman olmazsa, biz de olmayız.

Hayatın doğasını düşünürseniz – yani, başlangıçta, ilk hücrenin gelişimi iki hücreye bölünür – hayatın tek amacı öğrenilenleri aktarmaktı.

Varlığımızı onu anlaşılabilir hale getirmek için insan boyutuna indirgemek için kodladık, anlaşılmaz ölçeğini unutabilmek için bir ölçek oluşturduk.

Bu kadar fazla bilgi, Lucy. İnsanoğlunun buna hazır olduğundan emin değilim. Bizler güce aç varlıklarız. Bu insanın doğasında var. Bize sadece dengesizlik ve kaos getirecektir. Kaos cehalettir, bilgelik değil.

Bunları da beğenebilirsin
Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız. Tamam Tamamını Oku